Coradia Nordic X62

Norrtåg

Av tågmodellen Coradia Nordic X62 har tolv tågsätt om fyra vagnar vardera köpts från tågtillverkaren Alstom Transport via AB Transitio. Dessa tåg trafikerar Umeå-Luleå, Umeå-Sundsvall samt Sundsvall-Storlien. Tågen går i 180 km/h, accelererar snabbt och får upp farten fort efter stopp vid stationerna. Tågens elektronik sitter uppe på taket på tågen vilket gör att tågets motorik blir mindre utsatt för snö.

Hög komfort
Komforten i tågen är viktig då genomsnittsresan i Norrland beräknas vara ca elva mil lång. För att erbjuda resenärerna extra bra sittkomfort är tågen utrustade med specialbeställda stolar med mjukare stoppning och bredare sittdyna. Varje tågsätt rymmer 185 resenärer.

Hög tillgänglighet
Tågen är väl anpassade för alla resenärer, även funktionshindrade. X62 har ett insteg i nivå med perrong och får därmed hög tillgänglighet då det inte finns några trappor i eller in i tåget annat än i slutändan på tågen.

Bistro
Det finns en bistro på dessa tåg där resenären erbjuds lättare fikaförsäljning i form av godis, snacks samt varma och kalla drycker på de längre sträckorna. Bistron bemannas av den kundvärd som viserar/säljer biljetter ombord och därför i mån av tid.

Fritt internet och eluttag vid varje plats
Har du som resenär en bärbar dator med dig kan du plugga in för ström vid varje säte samt koppla upp dig mot vårt trådlösa nätverk som finns i hela tåget.

Soffgrupp på tåget
Ett utrymme i tågen är dessutom utformat som en soffgrupp där man kan samlas inför eller efter ett möte. Eller varför inte bara chilla med polarna under resans gång.

Cykel
Det är tillåtet att medföra cykel ombord på vissa sträckor. Läs mer här: www.norrtag.se

 
Norrtåg AB