Byggstart närmar sig för multihallen

27 juni, 2019

Första spadtaget för NorrtågABs största investering sedan trafikstarten närmar sig. I augusti inleds bygget av den nya multifunktionshallen i Umeå. 

För att ytterligare förbättra trafikkvaliteten vidtar Norrtåg och Vy Tåg AB en rad åtgärder. För att klara fler avisningar, underhåll och reparationer och snabbare få tillbaka tågen i trafik har Norrtåg investerat i en ny multifunktionshall, och nu närmar sig byggstart.  

– Allt löper enligt plan. Vi har fått bygglovet idag (onsdag) och nu inträder en fyra veckor lång period innan bygget dras igång i full skala, säger Olle Tiderman, teknisk chef Norrtåg AB. 

Förberedelser inför byggstarten pågår, bland annat etablering av byggsajten och den nya parkeringsplatsen. När bygglovet har vunnit laga kraft kan första spadtaget tas och multifunktionshallen väntas stå färdig någon gång kring årsskiftet. 

Norrtåg AB
X