Är du Norrtågs nya tekniska chef?

13 september, 2021

Norrtåg växer och står inför flera utmanande och spännande trafikutvecklingsprojekt regionalt samt i Sverige och Norden. Vi söker nu en affärsorienterad teknisk chef, som drivs av att verka i förändring.

Vi erbjuder
Regional tågtrafik är ett expansivt utvecklingsområde som växer över hela världen. Norrtåg är ett litet och smidigt bolag i en stor verksamhet där vi har en nyckelroll som motor och kontaktyta mot operatör, underhållare, fordonsleverantörer och myndigheter. Ytterst är målet många och nöjda kunder med hjälp av trafik med hög kvalité. Vi erbjuder ett spännande arbete med en hög grad av påverkan och utvecklingsmöjligheter i en tid av stark utveckling.

Ditt nya arbete
Hos oss blir du en viktig bidragande kraft i vårt arbete att bilda ett väl sammanhållet och attraktivt trafiksystem. I rollen som teknisk chef arbetar du med affärs- och processutveckling. Du arbetar kontinuerligt med fordonsförsörjning och underhåll i nära dialog med de operatörer vi utsett att köra och underhålla våra fordon. Det primära fokusområdet är Norrtågs fordonsflotta och underhållsinfrastruktur. Du ska initiera och medverka till att åtgärder för att utveckla fordonen genomförs, att fordonen trafikeras och underhålls på ett optimalt sätt och att underhållsplaneringen görs med god framförhållning på ett kostnadseffektivt sätt. Tågtrafik baseras på långsiktighet där livscykelperspektivet är centralt för att nå målet god trafikkvalitet och tillgänglighet. Du rapporterar till vd och ingår i Norrtågs ledningsgrupp samt i flera nationella nätverk kring fordon och depåer. Norrtågs verksamhet utgår från Umeå men vi ser positivt på distansarbete I viss omfattning. Uppdraget omfattar nationella resor uppskattningsvis en dag/vecka.

Är du den vi söker?
Vi tror att det är viktigt att du har ett strategiskt och affärsmässigt helhetsperspektiv då kontaktytorna är många och ansvarsområdena breda. Du är även målinriktad och beslutsam samt van att självständigt prioritera bland olika frågeställningar. Då du arbetar med ständiga förbättringar är det även viktigt med ett strukturerat och processinriktat tänk. För att lyckas tror vi dessutom att du är lyhörd och kommunikativ samt har god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt.

Vi ser gärna att du har relevant teknisk utbildning, gärna på högskolenivå. Du har ledarerfarenhet från större tekniska projekt, där förhandling har ingått, samt god erfarenhet av att leda och driva processer. Självklart är du teknikintresserad och har du dessutom erfarenhet av systematiskt och resultatinriktat förbättringsarbete från teknikbranschen, ser vi det som meriterande. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Din ansökan
Norrtåg AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. För vidare information om tjänsten vänligen kontakta vd Maria Höglander, 070-625 87 18. Välkommen med din ansökan märkt med NORRTÅG senast den 3 oktober 2021 via www.vedea.se/CV.

Norrtåg AB
X