• Umeå – Lycksele Y31/Itino

Sträckan trafikeras vanligtvis av tågmodellen Y31 vilket är den enda tågmodellen i Norrtågs flotta som går på diesel. För att komma ombord med rullstolar och barnvagnar finns en ramp att tillgå som dras ut via två handtag, när rampen dras fram öppnas dörren. Rampen är placerad i B-vagnens vestibul, är cirka 150×80 cm och kan ta en maxlast på 325 kg. Personalen ombord finns till för att hjälpa till med detta. Öppningen på dörrarna är cirka 140 cm bred och 210 cm hög.

Ombord ryms två rullstolar, det finns ett avgränsat område för dessa nära utgången. Om passageraren väljer att sitta kvar i sin rullstol finns anordning för förankring, annars finns det märkta handikapplatser intill utrustade med särskilda signalknappar för att informera föraren om att det kan behövas ett längre stopp på nästa station för att kliva av.

·         Tillgänglighetsanpassad toalett Ja
·         Barnvagnsplatser Ja
·         Hållplatsutrop Ja
·         Inre informationsskyltar Ja
·         Ramp/lift Ja
·         Rullstolsplats Ja
·         Hörslinga Ja
·         Utvändig högtalare Ja
·         Hjärtstartare Ja

 

Övrigt: Det finns ett antal eluttag för stickpropp på spridda platser i tåget för dig som vill ladda telefon, dator eller liknande under resans gång. Trådlöst nätverk finns också att tillgå ombord på hela tåget.


 
Norrtåg AB
X