Umeå – Lycksele

Detaljerad information om trafiken finns på www.norrtag.se
Norrtåg kör idag fyra turer till och från Lycksele på vardagar, varav en med tågbyte i Vännäs mitt på dagen. På helger kör två till tre turer per dag varav tre av dessa kör med anslutande buss sträckan Hällnäs-Lycksele.

Nyheter i tidtabell

Den senaste informationen och uppdateringar i tågtidtabellen hittar du på norrtag.se

Stationer

Samtliga turer har resandeutbyte i Lycksele, Hällnäs, Vindeln, Tvärålund, Vännäsby, Umeå Ö samt Umeå C.

Bra bussanslutningar

I Lycksele finns bra bussar som tar dig både till och från stationen. Några av bussarna går till Malå, Hemavan, Åsele, Sorsele, Vilhelmina och Åsele.
I Umeå kan du åka från eller vidare till exempelvis Holmsund, Skellefteå, Torneå, Bjurholm, Tavelsjö och Sävar.

Fullständig lista på bussar och tidtabeller finns på Länstrafiken i Västerbottens hemsida tabussen.nu

Service ombord

Det finns ett antal personer som arbetar med service ombord. Förutom att ansvara för säkerheten tar de hand om information och utrop under resan, de viserar biljetter, svarar på frågor och står för all kommunikation utanför tåget, i de fall det behövs. Om du undrar över något under din färd, välkommen att fråga någon av våra tågvärdar.

På grund av begränsat utrymme kan vi tyvärr inte godkänna medtagande av cykel ombord på tåget. Hopfällbar cykel tillåts då de räknas som bagage. Läs mer under FAQ.

Restider

Restiden på denna sträcka varierar mellan 1 timme 45 minuter till 2 timmar beroende på avgång.

Fakta

Eftersom sträckan mellan Umeå och Lycksele inte är elektrifierad trafikeras den istället med ett toppmodernt tåg ITINO MV3 från Bombardier Transportation. Norrtåg AB har tillgång till ett sådant tåg.

 
Norrtåg AB
X