Ett steg närmare elektrifiering

20 maj, 2021

Elektrifiering av järnvägen på den finska sidan fortskrider. Den finska regeringen föreslår nu ett anslag på tio miljoner euro för projektet.

Den finska regeringen föreslog den 7 maj ett anslag på upp till tio miljoner euro för elektrifieringen av linjen mellan Laurila och Haparanda/Tornio. Det skriver den finska dagstidningen Lapin Kansa i en artikel.

– Laurila-Haparandas elektrifiering går nu framåt steg för steg. Elektrifiering ingick i regeringsprogrammet. Det här är ett departementsförslag som kommer att gå vidare till riksdagen i slutet av månaden, säger Katri Kulmuni, riksdagsledamot från Merilappi (Centerpartiet) till tidningen Lapin Kansa.

Elektrifiering av sträckan möjliggör en ny gränsöverskridande transportsträcka för både gods- och passagerartrafik.

Norrtåg AB
X