Tåget tar oss mot en hållbar framtid

Resande som främjar hälsa, klimat och regional utveckling

Genom att leverera hög kvalitet med god punktlighet på regionaltrafiken skapar vi nöjdare kunder och en positiv utveckling av antalet resenärer – det leder till vinster för såväl klimat som samhälle.

Alla som väljer regionaltåget är riktiga hjältar i våra ögon. Pendling till arbete och skola, fritidsresor och resor i tjänsten skapar förutsättningar för att kunna bedriva tågtrafik i Norrtågland. Och i gengäld skapas fler möjligheter att rekrytera kompetens, hitta underleverantörer och samarbete över regionerna på ett klimatsmart sätt när vi kontinuerligt utvecklar trafiken.

Det är vårt huvuduppdrag, att på olika sätt skapa en positiv utveckling för tågtrafiken i våra nordligaste regioner, och få fler att hoppa på tåget den där första gången. Därför samverkar vi med företag, organisationer och platser för att gemensamt öka tågtillgängligheten och hitta strategiska partnerskap som visar hur smart det är med regionaltågtrafik, både för individen och samhället i stort.

Resande med regionatåg skapar vinster för hälsa, klimat och samhälle

Tågstrategin

Framtidens trafik i Norrtågland

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny tågstrategi på uppdrag av våra ägare och finansiärer. Det är en omfattande samverkansprocess där vi tittar på behov och önskningar hos resenärerna de kommande 10–15 åren och hur tågtrafiken behöver utvecklas för att främja ett ökat resande.

Argument för att välja tåget:

Med effektiv pendling skapas nya möjligheter.
Kompetens
Mindre utsläpp skapar bättre närmiljö och ökar den planetära hälsan.
Hälsa
I ett välmående samhälle ska alla kunna delta på lika villkor.
Demokrati
Tågtillgänglighet hjälper platser att bygga sin attraktivitet.
Framtidstro
Nyhetsflöde

Nyheter

Ny soffgrupp på Coradia-fordonen.
Hållbara tåget

Tillbaka på banan efter tungt underhåll

Efter en period av tungt underhåll på Norrtågs Coradia-flotta är nu samtliga fordon tillbaka i trafik. Fordonen har genomgått en omfattande uppgradering, inklusive underhåll av bogierna och förbättringar både interiört och exteriört, vilket har resulterat i en bättre upplevelse för resenärerna.

Läs mer
Hållbara tåget

Vykort från Norrtågland: Vi åker mycket hellre tåg

Under två veckor i sommar har semesterfirare och äventyrslystna kunnat resa fritt i hela Norrtågland med Norrtågs tågsemesterkort. Thomas Helleberg och Birgitta Höglund med familjer är några av de som tågsemestrat i sommar.

Läs mer
Hållbara tåget

Norrtåg söker företag med rekryteringsbehov

Norrtåg AB genomför nu pilotprojektet Talent Train för att attrahera kompetens inom samhällskritiska yrken till norra Sverige. Under tre dagar erbjuds ingenjörs- och lärarstudenter, samt studenter inom vård och omsorg från Stockholmsregionen möjlighet att upptäcka norra Sverige och de karriärmöjligheter som finns här.

Läs mer
Hållbara tåget

Full flexibilitet när du reser med Norrtåg

Norrtåg satsar på att skapa full flexibilitet och inkluderar nu återbetalningsskydd i biljettpriset. Det innebär att du som köper en enkelbiljett med Norrtåg kan avboka din resa fram till tågets avgång och få hela summan tillbaka.

Läs mer
Hållbara tåget

KFUM Umeå väljer Norrtåg för lagresor

Ungdomsrörelsen KFUM Umeå har över 1000 medlemmar och bedriver bland annat idrottsverksamhet i basket, volleyboll och klättring. De inleder nu ett samarbete med Norrtåg och operatören Vy där de i utbyte mot reducerade priser ska hjälpa till att utveckla erbjudandet för gruppresor med tåg.

Läs mer
Uppdaterad:

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link