Full flexibilitet när du reser med Norrtåg

Norrtåg satsar på att skapa full flexibilitet och inkluderar nu återbetalningsskydd i biljettpriset. Det innebär att du som köper en enkelbiljett med Norrtåg kan avboka din resa fram till tågets avgång och få hela summan tillbaka. Norrtåg är först i Sverige med att inkludera återbetalningsskydd i sina enkelbiljetter. 

– Ibland är det svårt att planera. Ett möte som drar över, någon behöver åka hem tidigare, någon blir förkyld och kan inte resa alls. För många är vardagen full av händelser som gör att man ibland behöver planera om. Vi vill göra det enkelt att resa med oss, därför blir alla våra biljetter nu återbetalningsbara. Man ska kunna vara flexibel när man reser med oss, säger Joakim Berg, marknad- och kommunikationschef på Norrtåg AB

Flexibilitet det viktigaste för flest

De flesta av Norrtågs resenärer och de som ännu inte åker med tåg vill ha en ökad flexibilitet. Det största anledningen till att resenärer väljer bort tåget är just bristen på flexibilitet. För att möta resenärens behov har Norrtåg arbetat för att öka flexibiliteten. Tidigare har priset på Flexbiljetten (10-,20-,40-kort) och periodkorten fått bättre pris och nu ingår återbetalningsskydd i alla biljetter. Nästa steg är att öka antalet turer. Före årskiftet tillkom turer mellan Umeå och Luleå. I december i år kommer antalet turer mellan Sundsvall–Umeå och Umeå–Vännäs–Vindeln att öka kraftigt. Totalt blir det 13 dubbelturer Sundsvall–Umeå och 15 dubbelturer Umeå–Vännäs–Vindeln.

– Vi vill att det ska vara lätt att resa med tåg. Det viktigaste är fler avgångar så att det finns tåg du kan ta när du kan resa. Men genom att alla biljetter blir återbetalbara så kan du boka din resa även om du inte är helt 100 på att den blir av. Vi vill vara ett modernt alternativ som ligger i framkant så vi går gärna först, avslutar Joakim Berg, marknad- och kommunikationschef på Norrtåg AB

Norrtågs enkelbiljetter blir från och med den fjärde april är återbetalningsbara. Som resenär måste du ha en biljett som är giltig på den avgång du reser med. Därför är det extra viktigt att boka av eller boka om din resa om den inte längre passar. Biljetten måste av- eller ombokas innan resans avgångstid, annars räknas den som förbrukad.

Köp din biljett på norrtag.se

Vanliga frågor

Varför blir alla biljetter återbetalningsbara? 

Vi ser att våra kunder vill ha flexiblare lösningar och större möjlighet till att själv kunna bestämma när de vill resa. Därför gör vi nu alla biljetter återbetalningsbara. De ger våra kunder möjlighet att avboka sin biljett ända fram till avresa.

Får man igen hela summan när man avbokar sin resa? 

Ja, man får igen hela summan när man avbokar.

Påverkar detta priset? 

Att biljetten är återbetalningsbar kostar inget extra. Vi arbetar med dynamisk prissättning vilket innebär att de billigaste biljetterna hittar man i god tid innan avresa på avgångar med få bokade resenärer.  

Hur sent kan jag avboka min biljett?

Du kan avboka din biljett fram till tågets avgångstid. Har avgångstiden däremot passerat räknas biljetten som förbrukad och då kan den inte avbokas.

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link