Gör en förändringsresa: Säkrare, bekvämare och mer hållbart

Ytterligare ett företag ansluter sig till projektet Förändringsresan och låter sina anställda använda restiden på tåget till arbetstid.

Företaget Norrfinans, med kontor på flera orter i Norrbotten, har anslutit sig till projektet Förändringsresan, som verkar för att öka arbetspendling och tjänsteresor med tåg.

– Vi är ju längs med hela linjesträckningen. Även våra kunder finns främst i Norrbotten och utmed tågbanan, så tåget blir ett väldigt effektivt sätt att färdas på för oss. Man slipper långa bilresor på tungt trafikerade vägar och kan i stället använda restiden till att arbeta och förbereda sig inför möten. Det är säkrare, bekvämare och mer hållbart. Jag ser bara fördelar, säger Maria Andersson, rådgivare på Norrfinans till Affärer i Norr.

Förändringsresan är ett projekt som drivs av RKM (Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten) och Norrtåg/Vy Tåg. Tanken är att få fler arbetsplatser att testa att ta tåget (och parkera bilen) för tjänsteresor och jobbpendling i Norrbotten. Ju fler som reser kollektivt, desto mer kan vi utveckla möjligheterna till kollektivt resande i vår fantastiska region och landsände.  

Läs mer om Förändringsresan här.

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link