Lär känna vår nya medarbetare Teresa

Teresa Bergner

Norrtåg välkomnar Teresa Bergner i rollen som business controller på Norrtåg. Teresa kommer närmast från Umeå Universitet där hon under nio år jobbat som ekonom.

Grattis till nya jobbet! Vi är så glada att ha dig här – hur känns det?

Tack, jag är superglad och det känns som att jag hamnar helt rätt. Tjänsten passar mig väldigt bra och det är en helt ny roll som jag kommer få vara med att utforma. Det ska bli spännande att få sätta sig in i och lära sig en helt ny bransch. Jag bytte från ett jobb som jag trivdes bra på, men fick ett väldigt bra intryck av mina nya kollegor redan på intervjun. Norrtåg känns som en öppen och inspirerande arbetsplats, jag ser fram emot att både lära känna och lära mig av mina nya kollegor.

Berätta, vad gör man som business controller?

En business controller tittar på verksamheten utifrån siffror. Man tar fram, analyserar och presenterar beslutsunderlag som sedan ligger till grund för att hitta relevanta vägar framåt för att utveckla verksamheten. Just min tjänst handlar om att göra analyser och exempelvis följa upp prissättning och resande – jag försöker helt enkelt att förstå vad siffrorna betyder.

Vad ser du mest fram emot?

Jag älskar att sätta mig in i sammanhang på djupet och just tågbranschen känns väldigt spännande och högaktuell. I princip alla tycker och tänker någonting om kollektivtrafiken – det är en oerhört viktig samhällsfunktion som berör väldigt många människor. Att få vara med i utvecklingen och förbättringen av tågtrafiken i Norrtågland känns därför väldigt kul. Det är också alltid roligt när siffrorna blir verklighet, att sätta sig in i hur tågbranschen, fordonen och marknaden fungerar och sätta ihop det till en helhet.

Vad plockar du med dig från din tidigare roll?

Vikten av att göra långsiktiga analyser. Analyser och underlag är helt avgörande för att man ska kunna fatta rätt beslut. En annan viktig aspekt i min roll är att kunna förklara och presentera ekonomi på ett sätt så att de som inte är insatta kan förstå och ta del av det.

Vad gör du när du inte jobbar?

När jag inte skjutsar barnen till deras aktiviteter, försöker jag att umgås med vänner och familj så mycket som möjligt. En stor passion är också musik, både att lyssna, sjunga och spela. På sommarn jobbar jag gärna i trädgården eller ger mig ut i skogen. Det är full fart, någonstans bland allt det där ryms det ibland också ett träningspass.

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link