Norrtåg fördubblar surfmängden ombord

Norrtåg har beslutat att utöka den surfmängd som är gratis ombord på tåget till 400 MB per dygn och enhet. Tidigare har surfmängden varit begränsad till 200 MB men efter ett försök med 300 MB under jul och nyårsperioden har nu datamängden utökas till 400 MB.

  • – Fördelen med tåget är att du kan göra mer än bara transportera dig från A till B. För att kunna nyttja tiden behövs idag ett bra internet ombord. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra tjänsten både när det gäller kvalitet och kapacitet, säger Joakim Berg, Norrtåg AB

Kvaliteten på internet ombord påverkas av många faktorer. Mobiloperatörernas täckning och kapacitet längs spåren, tekniken ombord och tjänstens användning. Norrtåg AB arbetar kontinuerligt med att förbättra tjänsten inom alla områden.

Teknikbyte för förbättrad stabilitet

I slutet av 2018 bytte Norrtåg tekniskt lösning för uppkopplingen. Detta för att förbättra stabiliteten i uppkopplingen. Främst viktigt för de som använder sig av särskilda anslutningar (VPN) och för streamade uppkopplingar.

Täckning i tunnlarna nästa avgörande steg

Även om utrustningen ombord uppdateras är det fortfarande täckningen i tunnlar längs vissa sträckor och längs spåren på andra sträckor som står för den största utmaningen. Norrtåg AB arbetar tillsammans med vår tjänsteleverantör för att mobiloperatörerna ska bygga ut täckningen i tunnlarna kommande år.

Har du förslag eller synpunkter gällande internet ombord? Hör då gärna av er till Norrtåg AB på norrtag@norrtag.se

 

 

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link