Satsar för att öka tågpendlingen – superpris på periodkort

Foto: Norrtåg. Fordon X11 ankommande till Umeå från Vännäs.

– Vi vill göra det möjligt att testa tåget och fortfarande behålla bilen som reserv. Vi hoppas att pendlarkortet nu får fler att se de stora fördelarna med att ta tåget. Med detta pris blir det en billig resa, även om du bara åker till Umeå eller Vindeln någon gång per vecka, säger Joakim Berg, kommunikationschef på Norrtåg AB.

Kortare restid, inga köer och dyra parkeringsavgifter när du tar tåget till Umeå som har regionens största arbetsmarknad och utbildningsutbud. Trots det väljer förhållandevis få tåget som pendling till jobb eller skola – men det vill Norrtåg ändra på en i hyperlokal kampanj med rejält rabatterat pendlingskort.

– Tajmingen för att driva ändrade resvanor är perfekt just nu. Vi vet att stigande inflation och ökade drivmedelspriser gör det tuffare att få ekonomin att gå ihop för många, och då vill vi ta chansen att visa den besparing som tåget ger i jämförelse med bilpendling, fortsätter Joakim Berg, Norrtåg AB.

I en prisjämförelse som endast bygger på drivmedelskostnader sparar en person som pendlar alla veckodagar mellan Vännäs och Umeå minst 640 kr i månaden, och motsvarande siffra mellan Vindeln och Umeå är 1400 kr i månaden. Från och med 24 oktober säljs pendlingskortet säljas till ett grovt rabatterat pris på 399 kr/månad. Bor du i Vindeln och pendlar till jobbet i Umeå så kan du räkna med en besparing på över 2000 kr per månad.

Det rabatterade pendlingskortet är en av flera insatser som Norrtåg jobbar med för att påverka resmönstren på de två orterna. Lokala informationskampanjer kommer belysa fördelar som punktlighet och fritt wifi på tågen, och helst flera samarbeten med kommuner som skolor och arbetsgivare.

– Vi vill göra det möjligt för fler att resa klimatsmart och välja tåget. Ett steg i detta är att arbeta nära representanter från exempelvis kommun och näringsliv för att se hur vi kan bidra och skapa de bästa förutsättningarna för människor att ta sig till och från till exempel skola och jobb. Nya beteenden skapas inte över en natt, så vi bygger för ett långsiktigt samarbete som vi hoppas att också fler ska vilja bidra i säger Marie Torneus, marknads och kommunikationschef på Vy

Frågor?

Joakim Berg, kommunikationschef Norrtåg AB.
E-post: joakim.berg@norrtag.se 
Mobil: 070-239 54 60


Marie Torneus, marknads- och kommunikationschef Vy (upphandlad operatör för Norrtågs linjer)
E-post: marie.torneus@vy.se

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link