Norrtåg söker ekonomiadministratör för att stärka teamet

Vill du arbeta med morgondagens hållbara tågtransporter och utveckla tågtrafiken i norrland? Norrtåg växer och behöver stärka upp med en ekonomiadministratör. Låter det intressant? Ansök idag, vi jobbar med ett löpande urval!

Om tjänsten

Den regional tågtrafiken är i ett expansivt utvecklingsområde och växer över hela Sverige. Norrtåg är ett litet bolag i en stor verksamhet och har en nyckelroll som motor samt kontaktyta mot operatör, underhållare, fordonsleverantörer och myndigheter. Det yttersta målet är att ha många och nöjda resenärer som erbjuds trafik med hög kvalité.

I samarbete med Academic Work söker vi en ekonomiadministratör för att stärka vårt växande team. I denna roll kommer du att erbjudas ett omväxlande arbete, utföra administrativa uppgifter inom redovisning och övrig administration. Du kommer att vara en viktig del av teamet och bidra till att stärka helheten.

Norrtågs kontor är beläget i centrala Umeå. Som medarbetare på Norrtåg kommer du till ett litet tight team med tiotal kompetenta och drivna kollegor.

Du erbjuds:

 • Möjlighet att vara en del av en växande organisation med en vision för hållbart resande
 • En engagerande arbetsmiljö med möjlighet till att sätta din prägel på arbetsdagen

Du kommer att vara anställd som konsult för Academic Work, där du kommer att erbjudas stora möjligheter att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om konsulterbjudandet.

Arbetsuppgifter

 • Hantera löpande redovisning och samarbeta nära Norrtågs ekonomiavdelning
 • Koordinera kontorets inköp och utgöra en viktig servicefunktion
 • Hantera allmänna handlingar enligt de lagar och förskrifter som finns och ansvara för arkivet
 • Assistera med statistik och bidra till att sammanställa data
 • Delta i förberedelser inför bokslut och andra finansiella rapporteringsuppgifter

Vi söker dig som

 • Har en relevant utbildning inom redovisning (KYH) eller arbetslivserfarenhet inom ekonomiadministration
 • Trivs med att förenkla och underlätta vardagen för många
 • Har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Noggrann
 • Servicekänsla
 • Prestigelös

Rekryteringsprocessen

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och Norrtågs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Löpande urval tillämpas och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Norrtåg AB

Norrtåg är det regionala tågbolaget i Norrland och finansieras av biljettintäkter och de fyra nordligaste regionerna. Norrtåg AB är beställare av trafiken och tillhandahåller fordon och depå till den upphandlade operatören som kör trafiken. Tågtrafiken är en viktig faktor för Norrlands regionala utveckling och ska tillsammans med övrig kollektivtrafik bilda ett väl sammanhållet och attraktivt trafiksystem. Bolaget verkar för att på affärsmässiga grunder, erbjuda samhällsekonomiskt effektiva, attraktiva och långsiktigt hållbara resmöjligheter för de som bor i, verkar i eller besöker regionen.

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link