Nu kommer resenärerna tillbaka till tåget

Pandemin slog hårt mot resandet i kollektivtrafiken, men nu ser vi att resenärerna kommer tillbaka. Behovet av ett hållbart sätt att resa i Norrtågland står fast. Varmt välkommen ombord!

De första veckorna efter årsskiftet låg resandet fortfarande på en mycket låg nivå på grund av den höga smittspridningen av coronaviruset och myndigheternas restriktioner. Budskapet var att i så stor utsträckning som möjligt arbeta hemifrån och undvika att resa med kollektivtrafik.

När restriktionerna sedan lyftes den 9 februari märktes snabbt en ökning i resandet, en ökning som har fortsatt och sakta närmar sig den nivå vi hade före pandemin. Mellan vecka fem och vecka 14 har det totala resandet ökat med hela 66 procent.

– Att resandet så snabbt har återkommit visar tydligt att samhället vill ställa om till ett mer hållbart resande och att efterfrågan finns. Nu är det upp till oss att se till att trafiken håller hög kvalité och att vi matchar önskemål om allt från tidtabell till produkter, säger Joakim Berg, kommunikatör på Norrtåg AB.

Det är en liten bit kvar innan resandet är uppe i normala nivåer, men Norrtåg strävar efter att nå ännu högre. Vi vill att fler ska välja tåget och upptäcka dess fördelar – ett billigare, bekvämare och säkrare sätt att resa.

– Vi måste göra mer för att fler ska kunna välja tåget och vi kommer att jobba aktivt redan nu under våren för att anpassa vårt erbjudande för att passa fler. Både genom utvecklade samarbeten, genom produkter och fler erbjudanden.

Här kan du få information om aktuella erbjudanden och boka din biljett.

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link