Ny ordförande för Norrtåg AB

Norrtåg AB har på sin årsstämma den 25 maj valt Jonny Lundin (C) till ordförande för Norrtåg AB.
Till vice ordförande valdes Anders Öberg (S). Jonny Lundin tar över ordförandeskapet efter Elvy Söderström (S) som har varit ordförande för Norrtåg AB sedan 2015.

Jonny Lundin, ny ordförande för Norrtåg AB, och Elvy Söderström, före detta ordförande.

– Norra Sverige utvecklas snabbt och tåget är en avgörande del för att vi ska lyckas med regionförstoring, kompetensförsörjning och tillgänglighet. Norrtåg bidrar redan idag till ökade möjligheter att bo, leva och arbeta i både små och större orter i hela norra Sverige, både för våra egna resor och alla besökare från när och fjärran. Vi har bara börjat Norrtågs utvecklingsresa och jag är stolt att ha fått de fyra länens förtroendet att leda styrelsens arbete framåt, säger Jonny Lundin, nyvald styrelseordförande.

Ny styrelse

Till styrelsen valdes även följande ledamöter: Helena Öhlund (S), Region Norrbotten, Rickard Carstedt (S) Region Västerbotten, Thommy Bäckström (L), Region Västerbotten, Robert Thunfors (SJVP), Region Västernorrland, Jenny Sellsve (S), Region Jämtland Härjedalen, Catarina Espmark (M), Region Jämtland Härjedalen

Till ersättare utsågs: Lilly Bäcklund (S), Hans Å Strandberg (M), Sara Nylund (S), Sonny Hoffman (V)

– Den nya styrelsen har ett spännande år framför sig. En av frågorna är den nya tågstrategin som  lägger grunden för framtiden tillsammans i de fyra länen som Norrtåg trafikerar. Vi ska samtidigt tacka de som nu avgår från styrelsen för den fantastiska utveckling som Norrtåg haft och det bidrag Norrtåg har för samhällsutvecklingen under deras tid i styrelsen, avslutar Jonny Lundin.

Mer info: www.norrtagab.se

Pressförfrågningar: Joakim Berg, 070-239 54 60

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link