Ny styrelse och Elvy Söderström är ordförande

Årsstämman för Norrtåg AB beslutade på måndagen att välja Elvy Söderström till ny ordförande för Norrtåg AB. Hon efterträder Thomas Häggsom har varit bolagets ordförande sedan starten 2008. Elvy har fram till i år varit kommunalråd i Örnsköldsvik och har flera viktiga poster, bland annat i socialdemokraternas verkställande utskott. Vidare röstade stämman fram en ny styrelse med följande sammansättning:

• Norrbotten: Maria Stenberg, Kenneth Backgård, ersättare Anders Öberg
• Västerbotten: Marika Lindgren, Nicke Grahn, ersättare Erik Bergkvist
• Jämtland: Thomas Andersson, Anders Frimert, ersättare Jörgen Blom
• Västernorrland: Elvy Söderström, Jonny Lundin, ersättare Erik Lövgren

– Det känns väldigt stimulerande att få detta uppdrag. Det är ett mycket spännande bolag med en viktig roll i samhällsutvecklingen i vår del av landet och därmed för resten av Sverige, säger Elvy Söderström.

– Jag har ju själv varit mycket engagerad i tillkomsten av Botniabanan men nu ser jag fram emot att arbeta med utvecklingen av trafiken inom hela Norrtågsområdet, från Kiruna i norr, Sundsvall i söder och Storlien i väster.

– Jag vill passa på att tacka Thomas Hägg som, tillsammans med övriga styrelsen och medarbetarna i bolaget, har gjort ett mycket kompetent arbete under bolagets första år.

För ytterligare information kontakta Elvy Söderström 070-55 88 157

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link