Succé när Norrtåg bjöd pensionärer på tågresor

Pensionärsveckan hos Norrtåg blev en stor succé när närmare 5000 pensionärer reste gratis under fyra majdagar. Med strålande solsken och fullsatta tåg bjöd dagarna på många härliga upplevelser för resglada pensionärer.

Foto: Norrtåg

Pensionärsveckan är en årligen återkommande höjdpunkt då pensionärer får resa gratis med Norrtåg. Mellan den 13-16 maj kunde resglada pensionärer hoppa på tåget och resa gratis till valfri destination i Norrtågland. Intresset under pensionärsveckan brukar vara stort och i år blev det en mycket stor uppslutning! Närmare 5000 resor gjordes. Flera tåg blev fulla och några fick vänta till nästa avgång. Just det hände Kerstin Nejman från Bonäset och Harriet Eriksson från Själevad.

– Vi fick ta en fika på stan och vänta till nästa avgång, sa Kerstin Nejman till Örnsköldsviks Allehanda.

Många har visat sin uppskattning över att bli bjudna på tågresor. I sociala medier har resenärer berättat om allt från sina resor till vänner och släktingar i Boden till upplevelser vid Storsjön vid Östersund. Att det var strålande solsken i Norrtågland under dessa dagar gjorde inte saken sämre.

Pensionärsveckan anordnas i samarbete med PRO och syftar till att skapa tillfällen att våga prova att resa med tåget, utan att behöva köpa en biljett. Under de fyra dagarna stod Norrtågs representanter från Vy Tåg vid de stora stationerna och bjöd på kaffe, delade ut information, pratade med resenärer och svarade på frågor.

Anmäl dig för att ta del av aktuella händelser frånNorrtågland

LinkedIn Facebook Twitter Mail Link