• Umeå – Sundsvall, Sundsvall – Storlien X62
  • Sträckorna trafikeras vanligtvis av tågmodellen X62 som är en tillgänglighetsanpassad tågmodell. Då insteget till tåget är i nivå med perrongen är det lätt att komma ombord med rullstol, barnvagn eller liknande. Den maximala bredden, på exempelvis en rullstol, får högst vara 87 cm.
  • Ombord finns rymliga ytor för 3 stycken rullstolar, barnvagnar eller liknande. Toaletterna i tågmodellen är rymliga och har väl tilltagna automatiska dörrar. Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett per tågset.

·         Barnvagnsplatser Ja
·         Hållplatsutrop Ja
·         Inre informationsskyltar Ja
·         Ramp/lift Ja
·         Rullstolsplats Ja
·         Tillgänglighetsanpassad toalett Ja
·         Hörslinga Ja
·         Utvändig högtalare Ja
·         Hjärtstartare Ja

Övrigt: Ombord på denna tågtyp finns bistro som resenären erbjuds att köpa bland annat mat, kaffebröd, smörgåsar, snax samt varm och kall dryck. Denna är öppen under längre sträckor och bemannas när tågvärden viserat och sålt biljetter till de nypåstigna. Har du som resenär en bärbar dator med dig kan du ansluta och ladda den vid varje säte och koppla upp dig mot det trådlösa nätverket som finns i hela tåget. Det finns även ett utrymme i tåget utformat med en soffgrupp där man kan samlas inför eller efter ett möte.


 
Norrtåg AB
X