Tillgängligheten på våra tåg

Norrtågs kundvärdar ombord på tågen finns alltid tillhands för att hjälpa till med ombord- eller avstigning. Dörrar märkt med orange horisontell linje är handikappanpassade.

CORADIA NORDIC X62
Coradiatågen är väl anpassade för funktionshindrade resenärer. Bland annat är insteget i nivå med perrong, vilket ger bättre tillgänglighet då det inte finns trappor i eller in i tåget. Dessutom finns rymliga ytor för 3 st rullstolar samt barnvagnar och liknande. Toaletterna i Coradiatågen är rymliga och har väl tilltagna automatiska dörrar.

REGINA X52
Regina har vid en av de fyra dörrarna ett insteg i perronghöjd och en invändig rullstolslift. Detta gör Regina lättillgänglig för rullstolsburna. Liften har en kapacitet på 500 kg. Vi har plats för 2 rullstolar ombord på varje fordon. Varje tågsätt är dessutom försett med en rymlig handikapptoalett.

Maximala mått på rullstol: 125 cm lång, 75 cm bred, 300 kg (inklusive resenär).
Ytterdörren är 130 cm bred

ITINO MV3
Detta dieseltåg som går mellan Umeå och Lycksele är även det anpassad för funktionshindrade.
En ramp finns i tåget så att rullstolar lätt kan komma ombord.

X11
För att komma ombord på detta tåg finns en ramp. Tåget har plats för 4 rullstolar och 2 permobilar samtidigt.

Bussersättning
Vid bussersättning så gäller följande på alla linjer.
Ofta kan man ta med en vanlig rullstol på bussen, det finns dock sällan plats för permobiler. Individuella lösningar finns tillgängliga, kontakta kundtjänst på 0771-444 111

Tillgängligheten på stationerna
Samtliga stationer på Botniabanan har nybyggda stationshus med god tillgänglighet med bland annat hissar och väl disponerade plattformsytor. För mer information om olika stationer och översiktsbilder gå in på stationsinfo.se.

 
Norrtåg AB
X